divendres, 30 d’octubre del 2015

RECEPTA PER FER PANELLETS

Us animeu a fer-ne?

Només cal seguir les instruccions!

           INGREDIENTS:

                     Per fer la massa:                                              Per decorar-los:
                     500 gr. d’ametlla mòlta                                    pinyons   
                     400 gr. de sucre mòlt                                      coco ratllat
                     una mica de patata bullida                            un ou
                     una llimona per fer la ratlladura                   ametlla mòlta
                                                                                                   cireres confitades
                      
1- Barregeu damunt el marbre de la cuina, ben net,  
l'ametlla amb el sucre 

2- Quan ho tingueu ben barrejat, afegiu-hi una mica de 
patata que haureu bullit abans.    
Poseu-n'hi només la imprescindible perquè la massa quedi ben lligada.   
3- Treballeu la massa amb decisió fins que quedi ben fina.
4- Deixeu-la reposar una estona.

5- Després treballeu una part de la massa amb els diferents ingredients que hi vulgueu posar. 
Nosaltres els farem de coco i llimona però també se'n poden fer amb codonyat, cacau o cafè...
 - Per fer els de llimona, barregeu una altra part de la massa amb ratlladura de llimona i els heu de donar una forma aixafada damunt de la qual posareu sucre mòlt. 
 - Per fer els de coco, heu de barrejar el coco ratllat amb la massa. Fareu petites muntanyetes que, un cop a la safata del forn ja pintades amb ou, hi escampareu un polsim de coco ratllat.

6- Amb la massa que ens quedi podeu fer els que aniran recoberts amb ametlla mòlta.. 
7- Algunes boles aniran recobertes de pinyons que enganxarem amb clara d'ou i molta paciència.
8- Un cop les boletes fetes, i amb els pinyons enganxats, poseu-les en una safata del forn.
9- Pinteu-les amb ou perquè quedin ben rossos i lluents.

10- Per coure'ls cal que encengueu el forn només la part de dalt perquè es torrin una mica.    
La massa no cal coure-la.
  
Aquestes són unes postres tradicional de Tots Sants, són uns dolços fets a partir d'una base d'ametlla i sucre. 


 Aquesta és també la base de molts dolços a la majoria de països mediterranis.









 

 

 

1 comentari: